dinsdag 25 september 2012

productief dagje

Vandaag heb ik niet alleen het geld opgeleukt en een begin gemaakt met de atc van/voor Mieke, maar ook een kaart gemaakt voor mijn vriendin Sandra. Zij komt morgen overdag gezellig knutselen. Ze is al aardig wat kilootjes kwijt, wat ik erg knap van haar vind. Om haar een hart onder de riem te steken dus een toepasselijk kaartje.
Ik heb eerst de stempel afgedrukt op een wit papiertje. Deze uitgesneden met de big shot. De afdruk heb ik gemaskerd, zodat ik de achtergrond met distress inkt kon bewerken. Daarna met derwent de afdruk ingekleurd. Het uitzoeken van bijpassend papier heeft even wat tijd gekost, maar ik vind het resultaat leuk. Hopelijk zij ook. (Nu maar hopen dat ze mijn blog niet meer check voordat ze naar mij komt, anders is het geen verrassing meer.)
eenvoudig, maar leuk

Morgen komt de freubelclub en aan één van de deelneemsters ben ik nog geld verschuldigd. Aangezien ze er een tijdje op heeft moeten wachten leek het mij leuk het geld een beetje op te leuken. Met een oud kledinglabel en een omgebouwd hoesje kom je en heel eind. (hoor ik hier een echo dat je van alles wel weer wat kunt maken!) Ik heb eerst voorzichtig de prijssticker verwijderd. Daarna met een schuurpapiertje de kleuren wat minder heftig gemaakt en de tekst "street one" weggeschuurd. Door het schuren had ik ook geen last meer van het plaklaagje van de sticker. Daarna met een template wiebertjes in groen op het label gemaakt. Verbazingwekkend vond ik het opplakken van het doorzichtige hoesje met boekbinderslijm. Ik kan echt geen vieze sporen ontdekken. Wonderspul! De rest spreekt denk ik vanzelf.

 voor

 na

voor

 na

zondag 23 september 2012

griepje

Geveld door een griepje heb ik mij een paar dagen niet verdiept in knutselactiviteiten. Daarom even een werkje uit oude doos.
Dit kaasalbum heb ik gemaakt toen ik nog ratjes had. In het album heb ik beschreven wat hun karaktertjes zijn en wat er allemaal nodig is om ratjes te houden. Het meest geslaagd van dit album vind ik nog de achterkant. Hier heb ik gaten in gemaakt, waar ik staartjes en pluizige stof uit laat komen. Alsof ze er echt in zitten.

woensdag 19 september 2012

wie wat bewaard...

Ik bewaar altijd veel doosjes, enveloppen, papieren tasjes, blikken, noem maar op. Best lastig, want je kamertje slibt dicht, maar soms toch reuze handig. Ik had en doosje nodig om een cadeautje in te pakken voor mijn moeder die 65 werd. Ik heb het saaie doosje met distress inkt en een template versierd. Nog twee leuke vlinders(met stickels) en een touw en klaar is kees. Nu maar hopen dat ik weer eens zo'n doosje tref om te bewaren!

donderdag 13 september 2012

vergeten

Nu heb ik in de puinhopen van mijn kamertje gisteren nog tot laat aan een kerstkaart gewerkt. Niet om eens op tijd te zijn met het versturen van mijn kerstwensen, maar om op de beurs te hangen in Rijswijk. Helaas heb ik hem in alle hectiek van vandaag vergeten op de foto te zetten. Vandaag zijn we betijds begonnen met het inladen van de kar en vertrokken naar Rijswijk om de stand op te bouwen. Het was weer een pittig klusje, maar de stand staat. Zaterdag ben ik daar achter de kassa te vinden.
Om ook dit stukje schrijven op te sieren met een plaatje, even een lay-out uit oude doos. En dan bedoel ik wel heel oud! Het betreft één van mijn eerste lay-outs. Gemaakt tijdens mijn eerste "crop" bij "Piens Atelier" in Hilversum.


Niet snel daarna heb ik de volgende gemaakt. En ja, daar ben ik best een beetje trots op, want die heeft in de "creatief met foto's" gestaan.

(Mijn hond Lara op de foto's is inmiddels al weer negen.)

zondag 9 september 2012

even snel

Gisteren, een half uurtje voor vertrek naar de verjaardag van mijn zwager, nog snel zijn verjaardagskaart in elkaar geknutseld. Tussen alle rommel op mijn bureau in heb ik gewerkt met een uilen stans. Door het gebrek aan tijd heb ik het kaartje simpel gehouden en eens een keer niet gestempeld.


In de binnenkant heb ik de felicitatie geplakt en nog wat vlaggetjes. Op de vlaggetjes op de buitenkant wilde ik nog "Hiep" "hiep" "hoera" verwerken, maar de tijd was op. Ik heb nog wel snel een foto kunnen maken met mijn rits rats.

zaterdag 8 september 2012

na knutselen komt ...opruimen!

Hoera, hoera, mijn boekje voor mijn collega is klaar. Maar om nu te zeggen dat ik mijn tanden meteen in een nieuw project kan zetten.......ik ben bang dat ik eerst even moet opruimen!

GEWENSTE SITUATIE


ZEER ONGEWENSTE SITUATIE
(zoek de verschillen)woensdag 5 september 2012

label swap

Ik doe sinds kort mee de swaps van Willy en Renee. Voor de swap van augustus moesten we een label maken. Ik heb een label gemaakt met het door mij zeer geliefde thema "chocola". Ik heb op het label dan ook een echt chocolaatje verwerkt. Om op te eten toch! De stempel met de "chocolate Moose" vind ik zelf helemaal geweldig. Hij was niet meer leverbaar bij "de stempelwinkel", maar een van de personeelsleden had nog een gebruikte liggen. Mijn dank is groot!

 

Ik heb hier ook een grotere variant van gemaakt voor een knutselmaatje. Ook deze ziet er in mijn ogen lekker uit!
dinsdag 4 september 2012

nieuwe stempels van Creafine

Tussen alle trouwknutsels in heb ik even tijd gemaakt om een kaartje te maken met de nieuwe stempels van Creafine. Ik heb dit kaartje simpel maar fijntjes gehouden. Gestempeld op kraftcardstock en vervolgens ingekleurd met distress inkt en wit derwent potlood. Alle randjes bewerkt en geinkt en alles opgeplakt. De drie bloemetjes (gestanst met Tim Holz stans) op de voorkant en gemaskerd gebruikt aan de binnenkant maken de kaart helemaal af.


zondag 2 september 2012

stil zitten


Tja, en om te laten zien dat ik echt niet stil heb gezeten, heb ik ook nog een foto van een lay-out. Deze is van mijn collega, die gaat trouwen. Wij maken een boek voor haar namens ons werk. Wees gerust zij volgt mijn blog niet, dus kan ik mijn lay-out wel al laten zien.


trouwreceptie 2

Mijn collega wilde graag gebroken wit, rood en groen in het receptieboek. Na wat speurwerk kwam ik uit bij een passende papierlijn (Pion Design-from my heart II-) aangevuld met cardstock. Er komen ongeveer 80 mensen op de bruiloft. Ik heb gekozen om 70 "labels" te maken en deze in het album te verwerken. Natuurlijk wilde ik weer graag distressen en inkten. Een hoop werk dus en na een paar lay-outs weet je even niet meer wat je nog meer kan doen op een pagina. Toch ben ik nu al ruim over de helft en ziet er geen lay-out het zelfde uit. Nog 20 kaartjes te gaan!
Hier wat foto's van een paar pagina's.
trouwreceptie

Het is even stil geweest op mijn blog. Tijd dus om jullie te laten zien wat mij zo bezig hield. Een collega van mij gaat trouwen en heeft mij gevraagd een receptie boek te maken. Een hele eer, maar voor een perfectionist geen gemakkelijke klus. Het kan in mijn ogen namelijk altijd beter en de grote vraag: "past de stijl bij mijn collega en vind ze het wel mooi?".
Het boek is nog niet af, maar wel al een behoorlijk eind gevorderd. Ik heb nog tot 14 september!


Ik heb een "maya road binder" gebruikt, die ik heb bewerkt met verf en na wat opschuren beplakt met papier, foto, kant, plaksteentjes en bloemen.