zondag 31 maart 2013

sigarenkistje

Voor de verjaardag van mijn vriend heb ik een sigarenkistje bewerkt. Ik heb het kistje eerst geverfd met acrylverf koper. Daarna heb ik scrappapier op maat gesneden en de strookjes bestempeld met stempels van creafine en heroarts. Daarna met wat gesso eroverheen voor een ietwat subtieler effect. De randen met een distresser bewerkt en hier en daar wat embossig enamel aangebracht. Nog wat embellishments en een kantje en klaar. Hieper de piep hoera!









donderdag 28 maart 2013

freubelavond

Gisteravond bij Finie aan de slag gegaan met stempels van chocolate baroque.Ik  heb de bloemen gemaskerd en ingekleurd met waterpenseel en distressinkt. Ik wilde een strakke kaart en heb dan ook alleen nog een tekst erop gestempeld van creafine. Zo op het oog een simpele kaart, waar stiekem best veel tijd in is gaan zitten.


dinsdag 26 maart 2013

doosje

Het is even stil geweest op mijn blog, maar mijn keuken is weer spik en span. Je kan helaas niet alles tegelijk! Gelukkig kwam Nel vandaag gezellig langs om te knutselen, dus eindelijk weer eens iets gemaakt.
We hebben een doosje gemaakt van craft cardstock en dit beplakt met scrappapier. Randjes bewerkt met distressinkt en afgewerkt met een plaatje, een kers en twee knoopjes.




dinsdag 12 maart 2013

vlinder

Voor deze kaart ben ik begonnen met een wit papiertje. Hier heb ik met witte collorbox bloemen op gestempeld (Hero arts). Toen ze droog waren ben ik er met lila collorbox overheen gegaan en daarna opgewreven met een doekje. Dit wordt ook wel de ghost techniek genoemd. Daarna met goosebumps eroverheen gespoten. Hier zitten ook glitters in, wat een leuk effect geeft. Eenmaal droog heb ik de randen bewerkt met distress inkt. De goosebumps werken nu als een resist.
De vlinder heb ik met de fran táge techniek bewerkt. Een heerlijke kliedertechniek. Neem een chipboard vlinder en berwerk deze met distress inkt om de grijze kleur weg te werken. Vervolgens witte en paarse acrylverf op aanbrengen (mag best dik voor extra reliëf) en dit bestrooien met glassglitter en fragments van Stampendous. Nog wat embossing enamel van Stampendous en ultra thick embossingpoeder er overheen en fohnen maar. Is het niet naar je zin kun je de techniek net zo lang herhalen tot het naar je zin in.
Op een met distressinkt bewerkte witte strook papier heb ik de nieuwe tekst van Creafine gestempeld. De kaart heb ik afgewerkt door hem op lila cardstock te plakken.




zondag 10 maart 2013

gezellig op stap

Gisteren ben ik gezellig op stap geweest met mijn moeder en Nel naar Do@Ding. We hebben daar een leuke workshop gedaan en dit heb ik ervan gemaakt.




Erg leuk om een kaart in deze stijl te maken en zeker voor herhaling vatbaar. Komen mijn Derwent potloden toch weer van pas!

zondag 3 maart 2013

stempeldagen

Onlangs mocht ik een kaart verzinnen voor de workshopdagen van Creafine. Ik moest gebruik maken van de ghost techniek. Ik heb verschillende voorbeelden gemaakt. Twee kaarten die het niet geworden zijn heb ik hier. Voor de Ghost techniek maak je gebruik van een vette inkt. Ik heb gebruik gemaakt van colorbox. Eerst stempel je met wit. Dit laat je goed drogen eventueel met behulp van je heat tool. Daarna ga je er met colorbox groen (of kleur naar keuze natuurlijk) overheen. Als je dit gedaan hebt moet je even nawrijven met een stukje keukenrol of een wattenschijfje. Dan komt de techniek beter tot zijn recht.