vrijdag 28 juni 2013

Gorjuss

Een tijdje terug kreeg ik deze stempel van mijn moeder. Ik riep meteen dat ik er een kaart voor haar mee zou maken.Inmiddels zijn we alweer drie maanden verder, maar hier is de kaart dan.

De achtergrond stempel is van Hero arts en de stempelafdruk van Gorjuss heb ik ingekleurd met derwent potloden. De rest spreekt denk ik vanzelf.

woensdag 26 juni 2013

nieuwe woning

Vandaag gezellig met Sandra geknutseld. Ik heb mij bezig gehouden met een platte kaart. Voor mij een hele uitdaging, want ik knutsel graag in laagjes. Met een schilderijlijst-stempel heb ik een afdruk gemaakt op craft cardstock. Hier binnen heb ik gesso aangebracht om een canvas na te bootsen. Daarop heb ik de huisjes gestempeld en deze omgetrokken (schetsend) met potlood. Na het inkleuren heb ik met een grijs potlood nog wat schaduw aangebracht. De tekst is een stempel van creafine.


zondag 23 juni 2013

verjaardagskaart

Voor deze kaart heb ik een techniek gebruikt uit de craft sttamper van juli. Het gaat om het maken van een actergrond met distress stains metallic. Verder gestempeld met versafine sepia en zwart. Het centimeterlint is washi tape. Om het houten klosje heb ik wat blauw garen gewikkeld.zaterdag 22 juni 2013

afscheid

Door de inkrimping op mijn werk worden een aantal collega's helaas overgeplaatst. Natuurlijk geven we ze wel iets mee, want missen gaan we ze en succes wensen willen wij ze ook.Voor één collega heb ik een A4 bewerkt met restjes scrappapier en twee geëmboste swirls (hero art stempel). Om mooie vlekjes te creeéren heb ik met een rietje wat ecoline opgenomen en dit zachtjes van het rietje afgetikt. Dit heb ik ook met verdunde gesso zo gedaan. Een paar perlepen druppels, wat bloemen en klaar.


dinsdag 18 juni 2013

kaartenswap

Voor deze kaartenswap moest ik werken met templates. Ik heb gebruik gemaakt van tempates met cirkeltjes in allerlei maten en distress inkt. De zwarte cirkels zijn gaatjes in het papier, die ik eruit gestanst heb en opgevuld met paperglaze. De tekst heb ik op een sheet gestempeld met stazon, als cirkel uitgestanst en met het touw vast gemaakt. Het figuurtje is met zwarte embossingspoeder gemaakt.


zondag 16 juni 2013

kinderworkshop

Tijdens de gardensale bij Creafine gisteren heb ik met een paar kinderen een kaart gemaakt. Ik heb gebruik gemaakt van "te gekke krijtjes" met reukloze terpentine. De kinderen vonden het leuk om mee te werken.Ze konden kiezen uit drie kaarten om te maken.
De achtergrond had ik al voorbewerkt met een stempel van hero arts, versamark en witte embossingpoeder.
De kinderen mochten de achtergrond kleuren met de krijtjes door met een watje met (heel weinig) terpentine over het krijtje te wrijven en vervolgens over de achtergrond. Verder mochten ze nog kleuren, knippen en plakken.

Met het witte krijtje kun je ook een leuk effect krijgen door nadat je zwart cardstock door je stansmachine hebt gehaald in een embossingsfolder hier over heen te gaan met het krijtje.
 

en natuurlijk de binnenkant niet vergeten!